Рідна мова в рідній хаті

2017-02-22

/Files/images/Фото3782.jpg

Вже 16 років поспіль світ відзначає незвичайний день – Міжнародний день рідної мови. Здавалося б, кожна людина має свою рідну мову, володіє і любить її і не повинно виникати ніяких проблем щодо цього. Але історія українського народу є яскравим прикладом того, як питання мови роз’єднувало і консолідувало народ, допомагало віднайти свій шлях розвитку.

Тож сьогодні, в час коли над нашою Батьківщиною вкотре згущаються хмари не лишнім буде ще раз згадати яких батьків ми діти і якою мовою завжди говорила наша нація.

ЗОШ I-III ступенів імені Олега Кошового долучилась до відзначення Міжнародного дня рідної мови рядом заходів, кожен з яких допоміг учням відчути себе справжнім українцем, знавцем і поціновувачем рідної мови та культури.

Зокрема в школі з нагоди свята було оформлено інформаційний стенд, учні початкових класів стали учасниками акції «Яка наша мова?». На уроках музичного мистецтва школярі із задоволенням слухали творчість сучасних українських музикантів на рідній мові. Старшокласники, віддають шану нашій мові, написали диктант “Україна – наша земля, наша Батьківщина”, а шестикласники змагалися у вікторині “Моє диво, моя казка - мова” на кращого знавця рідної мови.

Хочеться вірити, що літературна, щира, співуча, мелодійна українська мова буде завжди линути як в класах і коридорах школи, так і на вулицях і площах нашого міста.

Кiлькiсть переглядiв: 75

Коментарi